بخش نجوم و اکتشافات فضایی سازمان فضایی ایران، وبینار "کاربرد تاسواره ها در اکتشافات فضایی" را در روز سه شنبه مورخ 14 دی ماه 1400 برگزار می نماید. شرکت در این وبینار برای عموم علاقمندان آزاد و رایگان است.
تاسواره یا CubeSat ماهواره های کوچکی هستند که برای اولین بار در اواخر سال 1990 میلادی طراحی شدند. این ماهواره ها به مدت 15 سال در مدار پایین زمین (Leo) به منظور فعالیت در حوزه سنجش از دور و ارتباطات مورد استفاده قرار می گرفتند اما هم اکنون برای انجام مأموریت های بین سیاره ای نیز درنظر گرفته می شوند. تاسواره شامل یک مکعب به ابعاد 10 سانتیمتر با وزنی کمتر از 1.33 کیلوگرم است اما این ماهواره ها می توانند متشکل از دو، سه یا شش واحد مکعب شکل به ابعاد 10 سانتیمتر برای انجام مأموریت های پیچیده تر باشند. تاسوارهها معمولاً با ابزاری در ایستگاه فضایی بینالمللی در مدار قرار داده میشوند یا به صورت محموله ثانویه در کنار محموله اصلی در پرتاب ماهوارههای بزرگتر در مدار قرار میگیرند. در دههٔ اخیر، تاسوارهها زمینهساز پیشرفتهای مهمی در زمینه علوم مختلف مانند فیزیک فضایی و خورشیدی، شاخههای زمینشناسی و سنجش از دور و زیستشناسی بودهاند.
بخش نجوم سازمان فضایی ایران، وبینار "کاربرد تاسواره ها در اکتشافات فضایی" از سلسله وبینارهای آموزشی و ترویجی نجوم رصدی و فضایی را در روز سه شنبه مورخ 14 دی ماه 1400 ساعت 14 برگزار می نماید. کلیه علاقمندان می توانند پس از تکمیل فرم ثبت نام، در این وبینار به صورت رایگان شرکت نمایند. قابل ذکر است، جزئیات برگزاری این رویداد برای افرادی که فرم ثبت نام را تکمیل نموده اند، ارسال خواهد شد.
فرم ثبت نام وبینار کاربرد تاسواره ها در اکتشافات فضایی